Weidemann Teleskoplastare T5522

49-61 hk, väger ca 4200 kg, nyttolast 2200 kg (max), skopvridpunkt 5,471 m (max), 30 km/h, 70-106 l/min.
Artikelnr: WT5522
Tillverkare: Weidemann
Ring för pris

Produktinformation

Weidemann teleskoplastarna ligger i framkant vad det gäller kombinationen av förarkomfort, sikt, lyfthöjd, maskinbredd, och prestandan. Weidemann T5522 är fyrhjulsdriven och går att köra med framhjulsstyrning, krabbstyrning och fyrhjulsstyrning samt har 100% diffspärr. Detta i kombination ger en lättmanövrerad och mycket stabil maskin med en snäv vändradie. Maskinen har starka lyftcylindrar med hydraulisk parallelföring och med en perfekt anpassad lastarkinematik. Glidbeläggningen på teleskopsarmens innerrör är underhållsfria samt alla viktiga hydrauliska ledningar är skyddade mot yttre påverkan.

En annan finess med Weidemann teleskoplastarna är "VLS". "Vertical lift system", vilket underlättar för föraren. Den gör så att lasten inte kommer längre ifrån maskinen, utan du lyften lasten rakt upp, automatiskt. Utskjutet och lyftet av bommen samverkar.

Ytterligare bekvämlighet är scroll-rullarna i joystick, som låter dig mjukt och steglöst justera funktionerna. Detta gör att man t.ex. kan köra en ballgrep/rundbalsklämma mjukt och fin med en scroll-rulle eller t.ex. kan sköta båda vingarna på vikplogen på separata scroll-rullar. Istället för att byta mellan knappar och dra joysticken i sidled.

Weidemann T4512 finns även att få med kraftuttagsaxel (PTO) bak och med tre punktlyft. Smidigt för lantbruk och hästvårdar m.m.

De är också väldigt servicevändliga med sin öppningsbara motorhuv som gör det möjligt till snabb tillgång dit man vill åt. Weidemann har också enkel åtkomst av smörjpunkterna. Allt detta i kombination för att göra arbetet snabbare och mer konstnadseffektivt för dig som brukare.

Som med alla Weidemann-maskiner så kan man kundanpassa den i princip hur mycket som helst så den tekniska datan kan skilja något från maskin till maskin.
Samt mängder av möjliga redskapsalternativ finns.

Weidemann står för 40 års erfarenhet inom utveckling och serietillverkning av kompakta hjullastare, teleskophjullastare och teleskoplastare.
Den ständiga vidareutvecklingen i tätt samarbete med kunder inom kommunerna, entreprenörerna, kyrkogårdsförvaltningen, lantbruket, industri samt häst och ridsporten har lett till att Weidemann idag är ledare på världsmarknaden. Stark brytkraft i kombination med en stor markfrigång och hög stabilitet gör denna maskin användbar inom alla områden.

Filmer

Specifikationer

Attribute nameAttribute value
Längd3 747 mm
Bredd1 808 – 1 857 mm *Beroende på däck
Höjd hytt1 950 mm
Vikt4 200 kg
Nyttolast2 200 kg (max)
Skopvridpunkt (max. slaglängd)5 471 mm
Överlasthöjd indragen teleskopsarm3 638 mm
Överlasthöjd utsträckt teleskopsarm5 056 mm
Dumphöjd indragen teleskopsarm3 103 mm
Dumphöjd utsträckt teleskopsarm4 520 mm
Däck425/50 – 18 AS *Finns fler
DrivningstypHydrostatisk
DrivningDrivaxel
Hastighet30 km/h (max)
Motor

Perkins 49, 61 hk, STEG III A – STEG V

Körhydraulik450 bar
Arbetshydraulik70 l/min (225 bar), tillval 106 l/min
Svängradie1,193 inre & 3,281 yttre (m)
FästeSMS/Trima & Euro
Produkttaggar
Filter