Weidemann Teleskophjullastare 9580T

136-156 hk, väger ca 11210 kg, lyfter ca 5775-6594 kg & ca 3400 kg max utskj. 30-40 km/h, 150-180 l/min.
Artikelnr: W9080T
Tillverkare: Weidemann
Ring för pris

Produktinformation

Med modellen Weidemann 9580T så bryter sig nu Weidemann in sig på maskiner över 10 ton.Teleskophjullastare är för dig som vill ha alla smidiga fördelar med en vanlig hjullastare men ändå vill kunna nå lite högre eller t.ex. kunna ploga/lyfta undan snö det där lilla extra biten. Weidemann 9580T har ett lågt teleskoplastartorn. Vilket ger god sikt, vilket är omtyckt hos entreprenörer, BRF:er & kyrkogårdar.  På Weidemann teleskophjullastarna finns även en brytvinkelbegränsning, som känner av vinkeln så den skyddar föraren från att innehållet i skopan inte faller ner på förarplatsen. Även denna finns som 40 km/h maskin.

Den nya generationen har även ”Jog Dial” vilket är ett instrument som gör att du kan ställa hydrauloljevolymen steglöst efter behov. Vid behov kan hydrauloljans flödesmängd ställas in manuellt med manöverelementet ”Jog Dial”. Det är en fördel när maskinen driver ett hydrauliskt påbyggnadsredskap som inte behöver maskinens fulla hydraulprestanda. Elektronisk handgas samt krypkörningsfunktion. Föraren kan på det sättet arbeta med maskinen och påbyggnadsredskapet väldigt finkänsligt och skona resurserna och bränsle.

Den har även tillverkats för att kunna dra tunga släp, upp till 18 tons släpvagnar. Med olika släpvagnskopplingar och hydrauliska eller luftbromsuttag. En annan skillnad med Weidemann 9580T mot andra Weidemann modeller är att denna modell inte har pendlade midja utan det är en pendlade bakaxel. Allt för att få mer stabilitet och dragkraft.

Detta tillsammans med nya ”Power Driven”. Som är en kontinuerligt variabel hydrostatisk transmission, som uppnår högre dragkrafter och hastigheter än tidigare utvecklade lösningar samt bibehållande av alla fördelar hos tidigare versioner i termer av kompakthet, energieffektivitet och operatörskomfort. Förutom de positiva egenskaper som är kända för hydrostatiska drivenheter, så som t.ex. enkel reversering, god känslighet och precisionskontroll, kryp och bromsassistans möjliggör den stora omvandlingsintervallen av 45° teknik som driver genom hela varvtalsområdet 0-40 km/h utan växling. Detta ger en mycket hög körkomfort för användaren, eftersom det inte uppstår något avbrott eller växelstöt. För användaren blir detta en bekväm, jämn körkomfort och en harmonisk ljudnivå.

Weidemann 9580T har en längre lastare än vanligt just för att komma upp vid lastning eller tippning av material i en vagn/silo men det är ett lågt lastartorn. Vilket ger god sikt, vilket är omtyckt hos entreprenörer, lantbrukare och kommunalainstanser m.fl. En annan trevlig finess är scroll-rullarna i joystick, som låter dig mjukt och steglöst justera t.ex. 3:e/4:e funktionen. Detta gör att man t.ex. kan sköta båda vingarna på vikplogen på separata scroll-rullar. Istället för att byta mellan knappar och dra joysticken i sidled. En annan förbättring som tillval är släpvagnsdriften samt tryckavlastaning av 3:e funktionen på en separat knapp framme vid lastaren, smidigt vid byte av redskap.

De är också väldigt servicevändliga med sin enkelt fällbara hytt som gör det möjligt till snabb tillgång dit man vill åt. Korta hydraulslangslängder gör att om du behöver byta så är den bara en kortare bit samt enkelt att ta loss och montera en ny. Weidemann har också enkel åtkomst av smörjpunkterna. Allt detta i kombination för att göra arbetet snabbare och mer konstnadseffektivt för dig som brukare. Lätt underhåll var också tänkt på under utveckling av Weidemann 9580T. Motorkåpan kan lätt öppnas uppåt och lutas halvvägs uppåt. Sedan är servicepunkterna nåbara. Bakskärmarna tas bort genom att skruva loss fyra skruvar, sedan kommer man åt hela motorn och tillsammans med andra lättillgängliga åtkomstpaneler är service lätt att göra eftersom alla nyckelkomponenter är tillgängliga.

Som med alla Weidemann-maskiner så kan man kundanpassa den i princip hur mycket som helst så den tekniska datan kan skilja något från maskin till maskin.
Samt mängder av möjliga redskapsalternativ finns.

Filmer

Specifikationer

Attribute nameAttribute value
Längd6 090 mm
Bredd2 390 – 2 696 mm *Beroende på däck
Höjd hytt3 110 mm
Vikt11 210 kg
Tipplast med skopa – rak maskin6 594 kg (3 495 kg max utskjut)
Tipplast med pallgaffel – rak maskin5 775 kg (3 265 kg max utskjut)
Skopvridpunkt (max. slaglängd)5 480 mm
Överlasthöjd5 210 mm
Däck500/70 R24 AS el. 600/55 R26,5 Alliance *Finns fler
DrivningstypHydrostatisk
DrivningAxel
Hastighet30, 40 km/h (max)
Motor

Deutz 136 & 156 hk, STEG V – STEG V

Körhydraulik480 bar
Arbetshydraulik150 l/min (250 bar), tillval 180 l/min
Svängradie2,450 inre & 4,900 yttre (m)
FästeStora BM
Produkttaggar
Filter