Om oss

Framtiden är här

Vi har härmed nöjet att presentera Maskinparken,
Sveriges största bolag för professionella markvårdsmaskiner.

Maskinparken är en sammanslagning av bolagen

KS Maskiner AB, Malmö-Svedala
KTT Motor AB Karlstad
LMK Markvårdsmaskiner AB Stockholm
Markvårdsmaskiner Väst AB Göteborg
Markvårdsmaskiner Öst AB Mjölby
Parkmaskiner Kinna AB Kinna

Koncernen Maskinparken Sverige AB bildades under början av 2020 för att kunna möta kundernas ökade krav på ett stort och brett sortiment för den professionella marknaden. Genom sammanslagningen av dessa bolag med många års erfarenhet i branschen kommer vi kunna erbjuda en hög servicenivå med specialistkunskaper utan att tappa den viktiga lokala närvaron. Vi är därmed ett ungt företag men med en mycket lång och gedigen kunskap inom vårt område, professionella markvårdsmaskiner. Vi kommer genom vår specialistkunskap och närvaro på många platser i landet kunna erbjuda en bättre helhetslösning för införskaffande och underhåll av kundernas maskinparker. I och med sammanslagningen kommer ovanstående bolag byta namn.

Maskinparken Sverige AB 

Tillsammans blir vi Sveriges största bolag inom försäljning, eftermarknad och service i området markvårdsmaskiner. Vi kommer att ha marknadens bästa maskinportfölj från de branschledande leverantörerna. Detta innebär att vi kan erbjuda maskiner för just det ändamål som ni behöver. Vi kommer även att tillhandahålla er en ekonomisk lösning som passar ert behov bäst.

Vi omsätter ca 300 miljoner kronor och sysselsätter ca 80 personer runt om i landet. Vi har över 40 servicetekniker som hjälper våra kunder med service och reparationer, i fält eller på någon av våra sju verkstäder. Vi kommer med vår stora erfarenhet ha specialistkunskaper för varje produktgrupp av maskiner, allt för att ni som kund skall få marknadens bästa support. Vår stora reservdelsavdelning hjälper er med reservdelar och telefonsupport.

Försäljningen sköts av våra 15 säljare som besöker, utvärderar och utför demonstration av maskiner, allt för att våra kunder ska få så optimal maskin som möjligt för just sitt behov. Vi jobbar alltid för att söka vilket arbete och behov som kunden önskar få utfört med sin maskin och efter denna information erbjuda en lösning som passar för just detta ändamål. Nu när vi har marknadens bredaste portfölj med maskiner har vi större och bättre möjlighet att erbjuda er kunder just den maskinpark som ni kommer bli mest nöjd med.

Ägare 

Vem är äger Maskinparken? Som kund kan Ni bli fundersamma när Er leverantör byter ägare, Vi kan dock med glädje meddela att samtliga tidigare ägare av bolagen i koncernen har köpt en majoritet av aktierna i Maskinparken och satsar vidare för att Maskinparken skall bli det självklara alternativet för Er som användare.

Efter sammanslagningen kommer dotterbolagen inom kort att byta namn.

• KS Maskiner blir Maskinparken Malmö
• KTT Motor blir Maskinparken Karlstad
• LMK Markvårdsmaskiner blir Maskinparken Stockholm
• Markvårdsmaskiner Väst blir Maskinparken Göteborg
• Markvårdsmaskiner Öst blir Maskinparken Mjölby
• Parkmaskiner Kinna blir Maskinparken Kinna

Det innebär att ni som kunder kommer att känna igen er vart ni än är i landet och veta att era rabatter och avtal gäller på alla anläggningar. Alla dotterbolag kommer fortsätta verka under sina tidigare organisationsnummer.

Röster om Maskinparken: 

”Det kommer bli roligt att bli en del i en stor enhet och samtidigt behålla den lokala närvaron”
Roger Svensson anläggningschef på Maskinparken Malmö. 

”Efter många år i branschen känns det het rätt för oss att ta nästa steg i utvecklingen, Det kommer gynna kunderna att det nu finns en större aktör i branschen som driver utvecklingen” 
 Peter Karlsson anläggningschef på Maskinparken Kinna. 

Det är ett naturligt steg att vi nu går samman med syftet att vässa vårt kunderbjudande ytterligare och leda utvecklingen i branschen. Nu går vi en gemensam väg framåt!”
 Michael Jansson anläggningschef på Maskinparken Stockholm. 

”Vi har planerat att utöka verksamheten, men tack vare Maskinparken blir vi en ännu starkare aktör på marknaden, Vi kommer nu behöva rekrytera både servicetekniker och säljare”
 Emil Andersson anläggningschef på Maskinparken Mjölby 

”Nu är vi störst och bäst på park och markvårdsmaskiner”
 Fredrik Fredlund försäljningschef på Maskinparken Stockholm. 

”Jag skulle vilja gratulera alla professionella användare av park och markvårdsmaskiner! nu får ni en rikstäckande aktör med rätt kundfokus, stort hjärta och servicekänsla ”
 Markus Carlsson anläggningschef på Maskinparken Karlstad. 

”Jag ser fram emot att som enda återförsäljare kunna erbjuda kunderna ett komplett sortiment”
 Thomas Sällström försäljningschef på Maskinparken Göteborg. 

”Med vårt stora utbud av maskiner blir det rätt maskin på rätt plats”
 Andreas Andersson anläggningschef på Maskinparken Göteborg. Vi hoppas att vi kommer få möjlighet att ge er den maskinpark och helhetslösning som passar just er bäst! 


By Jennifer Anderson

Thomas Lövström
VD MaskinParken Sverige AB

Filter